Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Beyaz kısım için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kedidili bisküvi

Çikolata katmanı için;

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin

Süslemek için;

  • 2 adet muz

Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Beyaz kısım için süt,un, nişasta, şeker ve vanilin olan gereçleri ekleyip güzelce çırptıktan sonra ocakta kıvam alana kadar pişirin. Biraz soğumaya bırakın.
  2. 1 paket kedidili bisküvileri içine karıştırıp sunum tabağımıza alalım.
  3. Sunum tabağımıza aldığımız kedidili karışımımızı güzelce düzeltip kenarına 2 adet dilimlediğimiz muzları sıralayalım sıralayalım.
  4. En son çikolata katmanı için süt,su,un,kakao,toz şeker ve margarini güzelce karıştıralım ,ocakta kıvam alana kadar pişirelim soğutalım ve 2 katma olarak dökelim.
  5. Sunuma hazır afiyet olsun.

Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğum Günü Menüsü
Lezzetli Köfte Tarifi
Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu)
Tam Buğday Unlu Pizza
Bisküvili Pasta
Ev Yapımı Sushi
Hdabla | © 2025 |