Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Beyaz kısım için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kedidili bisküvi
Çikolata katmanı için;
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
Süslemek için;
- 2 adet muz
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Beyaz kısım için süt,un, nişasta, şeker ve vanilin olan gereçleri ekleyip güzelce çırptıktan sonra ocakta kıvam alana kadar pişirin. Biraz soğumaya bırakın.
- 1 paket kedidili bisküvileri içine karıştırıp sunum tabağımıza alalım.
- Sunum tabağımıza aldığımız kedidili karışımımızı güzelce düzeltip kenarına 2 adet dilimlediğimiz muzları sıralayalım sıralayalım.
- En son çikolata katmanı için süt,su,un,kakao,toz şeker ve margarini güzelce karıştıralım ,ocakta kıvam alana kadar pişirelim soğutalım ve 2 katma olarak dökelim.
- Sunuma hazır afiyet olsun.
Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






