Yalanci Profiterol

Yalanci Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (üzerindeki ölçüye nazaran hazırlayın)
  • 1 paket çikolata sosu (üzerindeki ölçüye nazaran hazırlayın)
  • 1,5 paket kedidili bisküvi

Yalanci Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırarak orta ateşte pişirin.
  2. Kıvam alınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.
  3. Bir paket krem şantiyi üzerindeki tarife nazaran çırpın.
  4. Hazırladığınız muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi içine ekleyip yeterlice karıştırarak pastacı kreması elde edin.
  5. Çikolata sosunu üzerindeki tarife nazaran pişirin.
  6. Üzerini streç sinemayla kapatarak soğumaya bırakın (kabuk tutmaması için)kedidili bisküvilerini küçük kesimlere bölün ve pastacı kremasının içine katın. Güzelce karıştırın.
  7. Hazırladığınız karışımı porsiyonluk kaplara paylaştırın.
  8. Üzerine çikolata sosunu dökün ve dilerseniz ayırdığınız krem şanti ile süsleyin.
  9. Tatlınızı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Yalanci Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dehudiyet Yemeği
Kedi Dili Pasta
Tavuk Baget Haşlama
Biber Dolması
Gizli Karnabahar Soslu Makarna
Kıbrıs Tatlısı (Büyük Dikdörtgen Borcamda)
Hdabla | © 2025 |