Yalanci Profiterol

Yalanci Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (üzerindeki ölçüye nazaran hazırlayın)
- 1 paket çikolata sosu (üzerindeki ölçüye nazaran hazırlayın)
- 1,5 paket kedidili bisküvi
Yalanci Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Kıvam alınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.
- Bir paket krem şantiyi üzerindeki tarife nazaran çırpın.
- Hazırladığınız muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi içine ekleyip yeterlice karıştırarak pastacı kreması elde edin.
- Çikolata sosunu üzerindeki tarife nazaran pişirin.
- Üzerini streç sinemayla kapatarak soğumaya bırakın (kabuk tutmaması için)kedidili bisküvilerini küçük kesimlere bölün ve pastacı kremasının içine katın. Güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı porsiyonluk kaplara paylaştırın.
- Üzerine çikolata sosunu dökün ve dilerseniz ayırdığınız krem şanti ile süsleyin.
- Tatlınızı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Yalanci Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
