Yalancı Börek

Yalancı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Krep için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 silme çay kaşığı tuz

İçi için;

  • Bir su bardağı beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için;

  • Galata unu
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yalancı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krep için bütün gereçleri bir karıştırma kabına alıp bir çırpma teli ile çırpıyoruz.
  2. Bir tavaya az ölçü yağ koyup ısınınca kepçe kepçe dökerek orta büyüklükte krepler elde ediyoruz.
  3. Hazırladığımız kreplerin içini peynirlerimizle doldurup rulo halinde kıvırıyoruz.
  4. Son olarak bir çay bardağı yağı bir tavaya döküp ısıtıyoruz.
  5. Bu sırada rulolarımızı evvel yumurtaya sonra galetaya batırıp kızartıyoruz.
  6. Arkalı önlü yeterlice kızaran yalancı böreklerimiz hazır.

Afiyet olsun 💐

Yalancı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Anne Keki
Patates Salatası (Kavurma Ve Salata Karışımı)
Evde Nefis Tavuklu Sezar Salata! Lezzet Garantili
Damla Çikolatalı Kurabiye
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Kalıpta Browni Kek
Hdabla | © 2024 |