Yakut Renkli Ayva Tatlısı

Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 10 fincan şeker
- Yarım fincan hibiskus
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 su bardağı su
Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabuğunu soyup iki yarım ayva olacak formda bölüyoruz. Toplamda 10 yarım ayva elde ediyoruz.
- Ayvaların iç kısımları üst gelecek biçimde yayvan bir tencereye diziyoruz. Herbirinin üzerine 1 fincan şeker gelecek halde ekliyoruz.
- 2 bardak suyu ayvaların bulunduğu tencerenin tabanına döküyoruz. Tarçını ve hibiskusları da ekliyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp ayvalar renk alana ve yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Suyu da hafif şerbetimsi kıvam alınca soğumaya bırakıyoruz.
- Üzerine tercihe nazaran kaymak, krem şanti ya da krema eklenebilir.
Afiyet olsun 🙂.
Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
