Yakut Renkli Ayva Tatlısı

Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet ayva
  • 10 fincan şeker
  • Yarım fincan hibiskus
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 su bardağı su

Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuğunu soyup iki yarım ayva olacak formda bölüyoruz. Toplamda 10 yarım ayva elde ediyoruz.
  2. Ayvaların iç kısımları üst gelecek biçimde yayvan bir tencereye diziyoruz. Herbirinin üzerine 1 fincan şeker gelecek halde ekliyoruz.
  3. 2 bardak suyu ayvaların bulunduğu tencerenin tabanına döküyoruz. Tarçını ve hibiskusları da ekliyoruz.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp ayvalar renk alana ve yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Suyu da hafif şerbetimsi kıvam alınca soğumaya bırakıyoruz.
  5. Üzerine tercihe nazaran kaymak, krem şanti ya da krema eklenebilir.

Afiyet olsun 🙂.

Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuymak (8+ay)
Puf Puf Yoğurtlu Kurabiye
Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık)
Avokado Soslu Tavuk Salatası
Diyet Kabak Tarifim
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet