Yağsız Karnıyarık

Yağsız Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı (fırçalamak için)
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan (küçük doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • Biraz maydanoz (doğranmış)
  • 6–7 adet cherry domates (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 350 ml domates sosu
  • 1 çay bardağı su (100 ml)
  • Yarım su bardağı su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz (veya isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Sos:

  • 200 ml su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Yağsız Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı formda soyup ortadan uzunlamasına ikiye kesin.
  2. Bıçakla birkaç çizik atın ve bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
  3. 220 °c fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  4. Ayrı bir tavada soğan ve sarımsağı kavurun, kıymayı ek edin.
  5. Daha sonra domates salçası, biber salçası, domates sosu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  6. Fırında yumuşamış patlıcanların ortasını çatalla yavaşça ezin.
  7. Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların içine doldurun ve cherry domateslerle süsleyin.
  8. Hazırlanan domates sosunu üzerine gezdirin ve 200 °c’de yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.

Yağsız Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa’nın Meşhur Tahinli Pidesi (Videolu)
Kapya Biber Mezesi
Mıhlama
Pizza Poğaça
Kağıt Bardakta Mini Cheesecake
Et Kavurma (Lokum Gibi)
Hdabla | © 2025 |