Yağlı Sirkeli Patlıcan Turşusu

Yağlı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 dış sarımsak
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı içme tatlı suyu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı toz şeker

Yağlı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları bütün soyalım iri küp doğrayalım ,tuzlu suda beş dakika patlıcanları bekletelim.
  2. Diğer tarafta kapya biber ,yeşil biberi de çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım, sarımsakları soyalım tane kalsın ,patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım.
  3. Tencereye koyalım biberleri ek edelim.
  4. Üzerine suyu, sirkeyi, yağı, tuzu, şekeri ilave edip karıştıralım,5-6 dk pişirelim.
  5. Sonra kavanoza altına iki üç adet sarımsak koyalım ,bir kaşık yardımıyla sıcak sıcak koyalım ,aralarına tekrar sarımsak koyalım ,kalan suyunu üzerine koyalım ,yeni bir kapak ile sıkıca kapatalım.
  6. Bir saat soğuduktan sonra siyah bir poşete koyalım güneş görmeyen bir yerde bekletelim.
  7. 15 gün sonra tüketebiliriz afiyet olsun.

Yağlı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Samsa Nasıl Yapılır? Orta Asya Böreği (Samsa Tarifi – Kırgız Mutfağı)
Çıtır Muska Börek (Videolu)
Borcamda Tiramisu
Patates Çanağında Tavuk Sote
Tavuklu Kinoa Bowl (Pcos Dostu – Doyurucu – Glisemik Yükü Dengeli)
Kalpli Ayıcık Kurabiye
Hdabla | © 2025 |