Yağlı Sirkeli Patlıcan Turşusu
Yağlı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 5 dış sarımsak
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı içme tatlı suyu
- 1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu
- Yarım çay kaşığı toz şeker
Yağlı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları bütün soyalım iri küp doğrayalım ,tuzlu suda beş dakika patlıcanları bekletelim.
- Diğer tarafta kapya biber ,yeşil biberi de çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım, sarımsakları soyalım tane kalsın ,patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım.
- Tencereye koyalım biberleri ek edelim.
- Üzerine suyu, sirkeyi, yağı, tuzu, şekeri ilave edip karıştıralım,5-6 dk pişirelim.
- Sonra kavanoza altına iki üç adet sarımsak koyalım ,bir kaşık yardımıyla sıcak sıcak koyalım ,aralarına tekrar sarımsak koyalım ,kalan suyunu üzerine koyalım ,yeni bir kapak ile sıkıca kapatalım.
- Bir saat soğuduktan sonra siyah bir poşete koyalım güneş görmeyen bir yerde bekletelim.
- 15 gün sonra tüketebiliriz afiyet olsun.
Yağlı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








