Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi

Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un (kontrollü olun ele yapışan bir hamur olacak)

Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kabına süt ,su, sıvı yağ ,şeker eklenir ,mayayıda ekledikten sonra üstünü kapatıp etkinleşmesini 10 bekletip sağlayalım.
  2. Daha sonra tuzunu yavaş yavaş ununuda ekleyelim.
  3. Ele yapışan bir hamur elde edelim üstünü kapatıp 40 dakika mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili kağıdın üzerinde üstü kapalı 20 dakika bekletelim.
  5. Bezelerimizi elimize alıp ortasını delip kızgın yağda orta ateşte gerili önlü kızartalım afiyet olsun.

Bardak ölçüm 200ml.

Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Baget Kızartma
Pizza Tadında Omlet
Kaşarlı Brokoli Cips
Kıymalı Burrito
Trileçe
Köfte Harcı Olmadan Izgarada Anne Köftesi
Hdabla | © 2025 |