Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız)

Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt ( ben biraz suyundan koydum 1/4 (çeyrek) ü ne)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 su bardağına yakın un ( ancak azar azar dökerek ayarladım kulak göğsü kıvamında olacak)
Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta, ayçiçek yağı, yoğurt, sirke, kabartma tozu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Sonra denetimli olarak un’u ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz yaklaşık 5 dk.
- Ben biraz dinlendirdim. 4 dk kadar.
- Bezelere ayırdım ve merdane yardımı ile açtım. Sonra kare halinde kestim.
- Bir tarafta yağımızı kızdırmıştık. İçine koyup pişiriyoruz.
Yapması 10 dk ve 4 kişiliktir.
Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



