Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)

Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinçi
- 2 su bardağı su
- 2 adet havuç
- 4-5 adet istiridye mantarı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havucu rendeleyip z. Yağ koyduğumuz tenceremizde hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra mantarları da küçük küçük doğrayıp havuçların üzerine koyalım ve kavurmaya devam edelim.
- Pirinci yıkayıp süzelim ve kavurmaya devam edelim.
- Üzerine suyunu da katarak tuzunu koyalım.
- Tam ortasına da tereyağı ekleyip kurduk ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





