Yabanmersinli Limonlu Cheesecake
Yabanmersinli Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 70 gram tereyağ
Cheesecake için;
- 600 gram labne
- 150 gram toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 kaşık limon suyu
Sos için;
- 2 su bardağı yabanmersini
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yabanmersinli Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için; tüm gereçleri bir tencereye alıp yoğunlaşana kadar pişirin. Çok koyu gelirse biraz su ekleyebilirsiniz.
- Taban için; bisküvileri parçalayıp tereyağını ekleyin. Tabana uygunca bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın.
- Cheesecake için; labnenin suyunu süzüp çırpın. Üzerine şekeri ekleyip tekrar çırpın. Farklı bir yerde krema, nişasta ve vanilini karıştırın.
- Daha sonra labneli karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Limon suyu ve limon kabuğunuda ekleyin.
- En son yumurtaları tek tek kırıp karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız tabanın üzerine yarısını dökün. Yaban mersinli sostan kaşıkla ekleyin. Üzerine cheesecake’in öbür yarısını dökün. En üste yeniden kaşıkla sostan koyun.
- Kabın dışını alüminyum folyoyla kaplayın içerisine su kaçmasın. Fırın tepsinin içine yerleştirin ve tepsiye sıcak su koyun.
- Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çabucak almayın çatlama yapmasın. Kapağı yarı açık içinde dinlendirin.
- Daha sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve gerisinden dolaba koyun. Bir gece dinlensin mümkünse. Daha sonra üzerine kalan sosu koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋
Yabanmersinli Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








