Yaban Mersinli Cheesecake

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 3 paket burçak bisküvi
- 150 gram yumuşak tereyağı
Krema için;
- 1 kutu labne peyniri (400)
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
Yaban mersinli sos için;
- 1 çay bardağı yaban mersini
- Bir kaç damla limon suyu
- 1-1.5 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak alt tabanı yapmakla başlıyoruz, bisküvileri rondo ya koyup toz haline gelene kadar çektiriyoruz.
- Toz halinde ki bisküviye eritilmiş tereyağını ek edip karıştırıyoruz.
- Muffin kalıp içerisine yapışmaması için kağıt kalıpları tepsinin içine koyun.
- Daha sonra tereyağlı bisküvilerden birer yemek kaşığı kadar içlerine koyuyoruz.
- Üzerine bir çay bardağı ile uygunca bastırıp bisküvileri yere sabitliyoruz.
- Alt taban bittikten sonra bir kap içerisine labneyi koyup mikserle pürüzsüz hal alana kadar çırpıyoruz.
- İçerisine un, şeker, vanilya ve nişastayı ek edip tekrar mikserle 1 dakika kadar çırpıyoruz ve sırayla yumurtalarıda tek tek ekleyerek aralıklarla çırparak labneli karışıma yediriyoruz.
- Daha sonra mikser kabımıza dondurulmuş yaban mersinimizi de koyup püremsi bir toz elde ediyoruz. (donuk haliyle yapılmalıdır aksi takdirde çok sulanabilir. )
- Hazır olan yaban mersinimizi labneli karışımımızın içine ekleyerek iki çeşit karıştırıyoruz.
- Hazır olan kremamızı bisküvili tabanın üzerine büsbütün kapatacak formda paylaştırın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırının en alt katına su dolu bir fırın tepsisi koyunuz. (çatlamadan pişirmek için kesinlikle su konulması gerekiyor. ).
- Isınan fırının orta kısmına cheesecake’leri yerleştirip denetimli olarak pişiriyoruz.
- Pişme süreci tamamlandıktan sonra fırın kapağını açarak pişen chersecakelerimizi kendi ısısıyla yavaş yavaş soğumaya bırakıyoruz.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra dolaba koyup en az bir saat dinlendiriyoruz.
- Sos tavamıza yaban mersinleri, toz şekeri, su, nişasta ve limon suyunu ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hazırlanan sosu, süzgeçten geçiriyoruz.
- Tercihen bir gece evvel buzdolabında bekleyen chesscaklerin üzerine, hazırlanan sosu dikkatlice sürüyoruz.
- Sonrasında üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




