Yaban Mersinli Cheesecake

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için;

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 150 gram yumuşak tereyağı

Krema için;

  • 1 kutu labne peyniri (400)
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini

Yaban mersinli sos için;

  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1-1.5 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak alt tabanı yapmakla başlıyoruz, bisküvileri rondo ya koyup toz haline gelene kadar çektiriyoruz.
  2. Toz halinde ki bisküviye eritilmiş tereyağını ek edip karıştırıyoruz.
  3. Muffin kalıp içerisine yapışmaması için kağıt kalıpları tepsinin içine koyun.
  4. Daha sonra tereyağlı bisküvilerden birer yemek kaşığı kadar içlerine koyuyoruz.
  5. Üzerine bir çay bardağı ile uygunca bastırıp bisküvileri yere sabitliyoruz.
  6. Alt taban bittikten sonra bir kap içerisine labneyi koyup mikserle pürüzsüz hal alana kadar çırpıyoruz.
  7. İçerisine un, şeker, vanilya ve nişastayı ek edip tekrar mikserle 1 dakika kadar çırpıyoruz ve sırayla yumurtalarıda tek tek ekleyerek aralıklarla çırparak labneli karışıma yediriyoruz.
  8. Daha sonra mikser kabımıza dondurulmuş yaban mersinimizi de koyup püremsi bir toz elde ediyoruz. (donuk haliyle yapılmalıdır aksi takdirde çok sulanabilir. )
  9. Hazır olan yaban mersinimizi labneli karışımımızın içine ekleyerek iki çeşit karıştırıyoruz.
  10. Hazır olan kremamızı bisküvili tabanın üzerine büsbütün kapatacak formda paylaştırın.
  11. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırının en alt katına su dolu bir fırın tepsisi koyunuz. (çatlamadan pişirmek için kesinlikle su konulması gerekiyor. ).
  12. Isınan fırının orta kısmına cheesecake’leri yerleştirip denetimli olarak pişiriyoruz.
  13. Pişme süreci tamamlandıktan sonra fırın kapağını açarak pişen chersecakelerimizi kendi ısısıyla yavaş yavaş soğumaya bırakıyoruz.
  14. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dolaba koyup en az bir saat dinlendiriyoruz.
  15. Sos tavamıza yaban mersinleri, toz şekeri, su, nişasta ve limon suyunu ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  16. Daha sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  17. Hazırlanan sosu, süzgeçten geçiriyoruz.
  18. Tercihen bir gece evvel buzdolabında bekleyen chesscaklerin üzerine, hazırlanan sosu dikkatlice sürüyoruz.
  19. Sonrasında üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Bulgur Pilavı
Yoğurtlu Sebze Salatası
Airfryerde 2 Kişilik Sıcak Helva
Kayısıpare
Kalabalık Misafirler İçin Poğaça Tarifi
Akşam Yemeği
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet