Waffle Makinesinde Künefe
Waffle Makinesinde Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kadayıf
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı pekmez
- 250 gram tuzsuz eriyebilen künefe peyniri
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- Pekmez
- 100 gram tereyağ
Waffle Makinesinde Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet için; şeker ve su kaynatılır.
- Kaynayınca limon sıkılır ve ocağın altı kısılır.
- Kısık ateşte 10 dakika daha pişirilip, soğumaya bırakılır.
- Daha sonra kadayıfları tel tel ayırıp üzerine eritilmiş tereyağ dökelim.
- Oda ısısında beklemiş yağın üzerine pekmezi döküp ezerek karıştıralım.
- Künefe plakasına kadayıf koyup hafif elinizle bastırın, ortasına peynir koyup tekrardan kadayıf koyalım.
- Yaptığımız karışımı plakanın alt kısmına ve künefenin üzerine sürelim.
- Kapağını kapatıp hafif bir halde bastırın, kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra şerbetini dökelim.
Afiyet olsun.
Waffle Makinesinde Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






