Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Waffle için öncelikle yumurta ve toz şekeri güzelce köpürünce kadar çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip kısa bir müddet daha çırpalım.
  3. Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek tekrar çırpalım. Dilerseniz bu etapta damak zevkinize nazaran tarçında ekleyebilirsiniz.
  4. Pişirmek için her iki tarafını da yağlayıp ısıttığımız makinemize hamurumuzu dökelim.
  5. Kapağını kapatıp en yüksek ayarda pişirelim. Bu kademede hamuru gereğinden fazla pişirerek sertleştirmemeye dikkat edelim.
  6. Hamurun üzerinde kare formunda izler çıkmasını isterseniz, aşikâr bir müddet pişirdikten sonra istikametini değiştirebilirsiniz.
  7. Makineden aldığımız hamura sıcağıyla çikolata sürelim.
  8. Üzerine dilediğimiz meyveleri yerleştirip süsledikten sonra servise hazır.
  9. Evde waffle yapmak isteyenlerin rahatlıkla yapabileceği bu tanımı deneyecek herkese afiyet olsun!.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Yumuşacık Poğaça
Tutmaç Çorbası
Kap Kek Tarifi
Pekmezli Un Helvası (12+ Ay)
Islak Kek
Tuzsuz Nafiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |