Pekmezli Un Helvası (12+ Ay)

Pekmezli Un Helvası (12+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 25 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 3-4 adet ceviz

Pekmezli Un Helvası (12+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ tavamıza alalım.
  2. Tereyağ eriyince unumuzu ekleyip rengi yoğunlaşıncaya kadar kavuralım.
  3. Tencereye su ve şekeri alıp ocağımızın altını açalım.
  4. Şeker eriyince çabucak kapatalım.
  5. Kavrulan unumuzun üzerine pekmezimizi ve cevizimizi ekleyip 3-4 dk daha kavuralım.
  6. Unumuzun üzerinde su ve şeker karışımını yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım.
  7. Rengi yoğunlaşınca ocaktan alalım. Miniklere afiyet olsun 💙.

Pekmezli Un Helvası (12+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Granolamsı Yulaf Tarifi
Yumurtalı Lavaş Sandviç
Üzümlü Kek
Soğanlı Yumurta Tarifi (Osmanlı Yemeği)
Dızmana
Fırın Mücver
Hdabla | © 2025 |