Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Çeyrek sıvı bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 1,5 su bardağından biraz fazla un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Dilediğiniz meyve
- Çikolata sosu yahut nutella
- Fındık kırığı
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Beyazı vanilyanın bir kısmı ile traş köpüğü olana kadar çırpılır.
- Diğer tarafta kalan materyaller yavaş yavaş eklenerek yumurta sarısı ile çırpılır.
- Sonra bu karışıma beyaz akı eklenerek alttan üste köpükleri söndürmeden karıştırarak çırpın.
- Hazır olan karışımı varsa waffle makinesine yoksa tost makinesine yada teflon tavada 4’er dakika birer kepçe ekleyerek kızarana kadar pişirin.
- Pişen hamurumuzun üstüne sırayla çikolata sürüp meyveleri yerleştirip, üzerine fındık kırığı çikolata sosu üstüne de bir top dondurma off diyorum. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



