Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Süslemek için;
- Çikolata sosu
- Meyveli sos
- Muz
- Çakıl çikolata
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurta mikserle yahut çırpıcıyla köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya eklenir karıştırılır.
- Tost makinesi en sıcak ayara getirilir.
- Alt ve üstü hafif yağlanır.
- Karışımdan 1 kepçe alınıp yavaşça dökülür.
- 1 dk bekledikten sonra kapağı yavaşça kapatılır. 1 dk boyunca kapağı açılmaz.
- Kapağı açıp hamurun öbür tarafı da kızartılır.
- Hafif rengi değişene kadar tutmak kâfi olacaktır.
- Üstü istenildiği üzere süslenir. Ben kendi süslediğim gereçleri ekledim. Siz istediğinizi ek edip çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


