Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Çikolata sosu
  • Meyveli sos
  • Muz
  • Çakıl çikolata

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurta mikserle yahut çırpıcıyla köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya eklenir karıştırılır.
  4. Tost makinesi en sıcak ayara getirilir.
  5. Alt ve üstü hafif yağlanır.
  6. Karışımdan 1 kepçe alınıp yavaşça dökülür.
  7. 1 dk bekledikten sonra kapağı yavaşça kapatılır. 1 dk boyunca kapağı açılmaz.
  8. Kapağı açıp hamurun öbür tarafı da kızartılır.
  9. Hafif rengi değişene kadar tutmak kâfi olacaktır.
  10. Üstü istenildiği üzere süslenir. Ben kendi süslediğim gereçleri ekledim. Siz istediğinizi ek edip çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tart
Zebra Kek (Yumurtaların Sarısı Ve Beyazı Ayrı Çırpılan )
Bol Soslu Islak Kek
Portakallı Kek
Çikolatalı Kurabiye
Peynirli Soğanlı Börek
Hdabla | © 2024 |