Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 20 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üstü için :

  • Bitter kuvertür çikolata
  • Çakıl taş çikolata
  • Çekilmiş antep fıstığı
  • İsteğe bağlı meyveler

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu, şekeri, tarçını karıştıralım, üstüne yumurtaları ekleyip karıştıralım.
  2. Sonra sütü ve yağları ekleyip çırpalım.
  3. Waffle makinesine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp bir kepçe karışımı dökelim. (makineye yalnızca birinci kepçede yağ sürüyorum. ).
  4. Erittiğimiz çikolatayı üstüne sürelim. Dilediğimiz meyvelerden ekleyip, üstüne çakıl taşı çikolataları döküp servis edelim.
  5. Meyve olarak muz, kavun, nektari, elma, erik, incir ekledim.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dilli Tiramisu
Kışlık Menemen
Kumlu Pasta
Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi
Tavuklu Çin Makarnası
Soğuk Türk Kahvesi
Hdabla | © 2025 |