Waffle
Waffle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4/1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- Pudra şekeri
- Bal
- Dilediğiniz meyve
- Çikolata
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar yeterlice çırpalım.
- Süt sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Bu süreç sürerken azar azar unu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam haline getirelim.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyerek son bir kere karıştıralım.
- Hazırlamış olduğumuz waffle hamurunu bir kaşık yardımıyla ön ısıtması yapılmış makinamıza dökelim.
- Ortalama 4-5 dakika pişirelim. Pişen wafflemızı servis tabağına alalım.
- Üzerine bal gezdirelim ve sevdiğimiz meyvelerden koyalım. En son pudra şekeri serperek çikolata ile servis edelim. Afiyet olsun.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










