Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4/1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzerine;

  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Dilediğiniz meyve
  • Çikolata

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar yeterlice çırpalım.
  2. Süt sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Bu süreç sürerken azar azar unu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam haline getirelim.
  4. Kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyerek son bir kere karıştıralım.
  5. Hazırlamış olduğumuz waffle hamurunu bir kaşık yardımıyla ön ısıtması yapılmış makinamıza dökelim.
  6. Ortalama 4-5 dakika pişirelim. Pişen wafflemızı servis tabağına alalım.
  7. Üzerine bal gezdirelim ve sevdiğimiz meyvelerden koyalım. En son pudra şekeri serperek çikolata ile servis edelim. Afiyet olsun.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Usulü Mayalı Pişi
Sarımsaklı Ekmek
Glutensiz Kıbrıs Tatlısı
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı)
Tek Tencere Soslu Makarna
Aronyalı Kek (Cheesecake Tadında)
Hdabla | © 2025 |