Vişneli Yaprak Sarma (Osmanlı’dan Yadigar)
Vişneli Yaprak Sarma (Osmanlı’dan Yadigar) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bağ sarmalık üzüm yaprağı
- 3 su bardağı vişne
- 1 su bardağı şeker
- 2 lt su ile hazırlanmış vişne kompostosu
İç pilavı için:
- 2 su bardağı osmancık dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı çam fıstığı
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kalın kabuk tarçın
- 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
Vişneli Yaprak Sarma (Osmanlı’dan Yadigar) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçlerimizi yıkayıp süzerek tanımımıza başlayalım çiçeklerim🍒 pilav tenceremize ince piyazlık doğradığımız soğanlar ile zeytinyağımızı alarak orta ateşte 1-2 dk soteleyelim.
- Sonrasında çam fıstığını ekleyerek hafif pembeleşene kadar 2-3 dk sotelemeye devam edelim.
- Üzerine kuş üzümü ve pirinçlerimizi ekleyelim.
- Vişneler ile kabuk tarçını da ek edip baharatlarımızı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan vişne suyundan iç pilavın biraz üstünü geçecek kadar ek edip son defa karıştırıp kapağını kapatarak kısık ateşte 6-7 dk denetimli olarak pişirelim.
- Şişen iç pilavımızın kapağını açıp 1 çeşit karıştıralım.
- Yaprağımıza yeteri kadar iç pilavdan ekleyip biraz kalın olarak fazla sıkmadan saralım.
- Tenceremize fazla sık olmadan sarmalarımızı yerleştirelim.
- Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı gezdirip vişneler ile vişne suyunu ekleyelim.
- Orta uzunluk tabaklardan huni formu oluşturalım.
- Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte 1,5 saat pişirelim.
- Yeterince soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
- Bekledikçe hoşlaşan lezzetlenen bir tanımdır.
- 2 gün beklettikten sonra üzerine zeytinyağı ilavesiyle afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah🍒.
Vişneli Yaprak Sarma (Osmanlı’dan Yadigar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












