Vişneli Ve Fındık Parçacıklı Brownie
Vişneli Ve Fındık Parçacıklı Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 3 adet yumurta
- 200 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)
- 1 su bardağı şeker
Vişneli Ve Fındık Parçacıklı Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını eritelim ve içine çikolatayı da katarak erimesini sağlayalım.
- Ayrı bir kapta 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri güzelce çırpalım.
- Erimiş çikolatayı da içine katarak çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra unu,kakaoyu,vanilyayı da ekleyerek hafif akışkan hoş bir kek harcı elde edelim.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz kare borcamın içine dökelim ve isteğe bağlı üzerine fındık kırıkları ve vişne de koyarak evvelce ısıtılmış 165 derecede 25-30 dk pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra 1 saat kadar dinlendirip servis edelim.
Not; dilerseniz damak tadına nazaran şekerini biraz azaltabilirsiniz,bize nazaran pek uygun gelse de eşime çok geldi mesela ,içine ve üzerine ben fındık kırığı koydum.siz ceviz yahut badem hatta sade de yapabilirsiniz büsbütün isteğinize bağlı.
Vişneli Ve Fındık Parçacıklı Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















