Vişneli Spoonful

Vişneli Spoonful Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema

Tabanı için;

  • 1.5 paket (300 gr) kakaolu kek (evde artmış kekiniz varsa o da olur)

Vişneli sos için;

  • 2 su bardağı (250 gr) çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 1 çay bardağı şeker

Vişneli Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım. Bunun için süt, şeker, yumurta, un ve nişastayı tencereye alarak hiç topak kalmayana kadar çırpıcı ile karıştıralım.
  2. Altını açıp devamlı karıştırarak kaynatalım.
  3. Kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip homojen olana kadar karıştıralım.
  4. Ara sıra karıştırıp ılımasını sağlayalım.
  5. Üzeri kabuk tutmaması için bekletirken streç yapıştırabilirsiniz.
  6. Ilıdıktan sonra kremayı ekleyip mikser ile 4-5 dk çırpalım.
  7. Vişneli sos için küçük bir tencereye suyu alalım.
  8. Nişastayı ekleyip çarpıcı ile topak kalmayana kadar karıştıralım.
  9. Üzerine vişneleri ve şekeri ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim ve altını kapatalım.
  10. Taban için keki elimizle ufalayıp kırıntı haline getirelim.
  11. Tatlıdan 9-10 adet cup çıkıyor.
  12. Kek kırıntılarını bu cuplara 1 er kaşık dökelim.
  13. Üzerlerine damla çikolata serpiştirelim.
  14. Kremadan da 1 er 2 şer kaşık dökelim.
  15. Üstüne tekrar kek kırıntısı, damla çikolata ve kremadan dökelim.
  16. 2 kata da birebir süreci uyguladıktan sonra en üstüne vişneli sosu paylaştıralım. Afiyet olsun ❤️.

Vişneli Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Poğaça
Biscotti (Videolu)
Fırında Sütlaç
Kalpli Kurabiye
Kaşarlı Kekikli Patates Kavurma
Kahvaltılık Bayat Ekmek
Hdabla | © 2025 |