Vişneli Spoonful
Vişneli Spoonful Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
Tabanı için;
- 1.5 paket (300 gr) kakaolu kek (evde artmış kekiniz varsa o da olur)
Vişneli sos için;
- 2 su bardağı (250 gr) çekirdeği çıkarılmış vişne
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
- 1 çay bardağı şeker
Vişneli Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım. Bunun için süt, şeker, yumurta, un ve nişastayı tencereye alarak hiç topak kalmayana kadar çırpıcı ile karıştıralım.
- Altını açıp devamlı karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip homojen olana kadar karıştıralım.
- Ara sıra karıştırıp ılımasını sağlayalım.
- Üzeri kabuk tutmaması için bekletirken streç yapıştırabilirsiniz.
- Ilıdıktan sonra kremayı ekleyip mikser ile 4-5 dk çırpalım.
- Vişneli sos için küçük bir tencereye suyu alalım.
- Nişastayı ekleyip çarpıcı ile topak kalmayana kadar karıştıralım.
- Üzerine vişneleri ve şekeri ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim ve altını kapatalım.
- Taban için keki elimizle ufalayıp kırıntı haline getirelim.
- Tatlıdan 9-10 adet cup çıkıyor.
- Kek kırıntılarını bu cuplara 1 er kaşık dökelim.
- Üzerlerine damla çikolata serpiştirelim.
- Kremadan da 1 er 2 şer kaşık dökelim.
- Üstüne tekrar kek kırıntısı, damla çikolata ve kremadan dökelim.
- 2 kata da birebir süreci uyguladıktan sonra en üstüne vişneli sosu paylaştıralım. Afiyet olsun ❤️.
Vişneli Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













