Vişneli Pasta

Vişneli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Kreması için;
- 1 paket pasta kreması
- 1.5 su bardağı süt
İç süslemesi için;
- 1 kase çekirdeksiz vişne
Keki ıslatmak için;
- Yarım bardak vişne suyu
Vişneli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı şeker, su, kabartma tozu, vanilya, un, nişasta çırpılır. Yumurta beyazı ise farklı bir kapta mikserle çırpılır.
- Sonra beyaz yumurtalar öbür hamurun içerisine konularak kaşık yardımı ile hafif karıştırılır.
- 170 derecede 40/45 dakika kadar pişirilir.
- Krema için, hazır pasta kreması ve süt karıştırılır. Tarife nazaran yapılır. Yada bir paket kremsanti de kullanılabilir.
- Pastamız soğuyunca iki eşit kesime bölünür 1. Katın üzerine vişne suyu döküp sonra krema sürelim, vişnenin çekirdeklerini çıkartıp koyalım.
- 2. katada vişne suyu döküp üzerine ve kenarlarına krema sürelim ,üzerini istediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.
Vişneli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




