Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın .
  2. Ardından sıvı materyalleri ekleyip karıştırın.
  3. Sonra kuru materyalleri eleyerek ekleyin tekrar çırpın.
  4. Katı yağla yağlanmış borcama kek harcını dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 150° fırında kürdan pak çıkana kadar pişirin.
  6. Sosu için; çikolata hariç tüm materyalleri küçük bir tencereye alıp çırpın, sonra çikolataları ekleyip ocağa alın ,şeker ve çikolata eriyene kadar ocakta karıştırın, akabinde ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  7. Kek piştikten sonra 5 dakika birinci sıcağının çıkmasını bekleyin daha sonra dilediğiniz boyutta dilimleyip sosunu eşit halde üzerine dökün.
  8. İsterseniz kürdan yahut çatalla öncesinde delikler açın sonra büsbütün sosun çekmesini bekleyin akabinde dilediğiniz formda süsleyip servis edin afiyet olsun 🌼.

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek
Pankek
Sodalı Börek, Çörek Tarifi (Videolu)
Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz)
Pişmeyen Dubai Çikolatalı Cheesecake
Beyti Kebabı
Hdabla | © 2025 |