Vişneli Limonlu Islak Kek

Vişneli Limonlu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 3 kaşık kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 ölçü limon kabuğu
- 2 su bardağı vişne
Sosu için;
- ½ su bardağı limon suyu (ekşiliği azaltmak isterseniz limon yerine su kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için;
- 3 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- ½ litre süt
- 1 pk vanilya
Vişne sos için;
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Limonlu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurta ve şekeri şeker düzgünce eriyene kadar çırpın.
- Ardından yağ ve sütü ekleyip, kalan tüm kuru malzemeyi karıştırın.
- En son limon kabuğu be vişneyi keke, harcı söndürmeden yavaşça karıştırın.
- Dikdörtgen borcamda 180 derecede pişirin.
- Fırınınıza nazaran 40-50 dk ortasında pişecektir.
- Keki ıslatacağımız sos için limon ve vişne suyunu karıştırıp şekerle birlikte ocakta bir taşımlık kaynatın.
- Çok ekşi tatları sevmiyorsanız, limon suyu yerine su kullanabilirsiniz.
- Kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra sosla ıslatın.
- Muhallebi için; un ve şekeri katı halde karıştırın. Bu biçimde muhallebinizin topaklanmasını önleyebilirsiniz.
- Ardından sütünü ekleyip ocakta pişirin.
- Kıvamını aldıktan sonra altını kapatıp vanilya ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Vişne sosu; vişne ve vişne suyunu sos tavanıza alın şeker ve nişasta ile birlikte uygunca karıştırıp kısık ateşte kaynatın.
- Orta katılıkta bir kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Önce soğuyan muhallebiyi kekin üzerine yayıp akabinde vişne sosunu bir spatula yardımıyla dağınık bir halde muhallebinin üzerinde gezdirin.Afiyet olsun. :).
Vişneli Limonlu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
