Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Bitter çikolata 80 gr
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için:

  • Pudra şekeri
  • Ceviz
  • Çilek vs

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tava içine tereyağı konulur, kısık ateşte eritilir.
  2. Bitter çikolata küçük küçük kesimlere ayrılıp eklenir.
  3. Çikolata eriyince ocağın altını kapatılır.
  4. Eriyen çikolata üzerine yarım su bardağı un konulur. Un kaşık yardımıyla karıştırılır, pürüzsüz hale getirilir, ılımaya bırakılır.
  5. Orta uzunluk kap içine 2 yumurta üzerine şeker eklenir. Mikserle güzelce köpürene kadar çırpılır.
  6. Üzerine ılıyan çikolata karışımı eklenir, mikserle karıştırılır.
  7. Sufle kabının tabanına ve yanlarına oda sıcaklığında erimiş tereyağı sürülür az un serpilir.
  8. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında toprak kapta 6-7 dakika, sufle kabında 5-6 dakikada pişirilir. (her fırının ayarı farklı).

Not:Fazla pişmemesine itina gösterin yoksa keke dönüşür akışkanlığını kaybeder. Afiyet olsun 🩷.

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Bombası
Cennet Hurmalı Brownie
Brownie Tadında Diyet Kurabiye
Kapalı Lavaş Pizza
Muhallebili Kadayıf Çanakları
Starbucks Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |