Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1/2 (yarım) su bardağı fındık
  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • 600 gram labne (3*180 gram kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kutu krema( pasta için olan yağlı)
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Vişneli sos için;

  • 2 su bardağı donmuş çekirdeksiz vişne
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım kahve fincanı su

Vişneli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyulur.
  2. Kenarları 2 kat folyo ile kaplanır.
  3. Taban için bisküvi fındık ile birlikte çekilir.
  4. Üzerine eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılır.
  5. Karışım kalıba alınır bastırılarak taban oluşturulur.
  6. Kalıp buzdolabına alınır.
  7. Labnelerin suyu süzülür.Karıştırma kabına alınır.
  8. Şeker eklenerek çırpıcı ile !!! karıştırılır. ❗çok fazla çırpılmayı sevmez cheesecake çatlar ve çökmeler oluşur )
  9. Krema, vanilya ve nişasta eklenerek karıştırılır.
  10. Teker teker yumurtalar eklenir yeniden nazikçe karıştırılır.
  11. Hazırlanan karışım bisküvilerin üzerine dökülür.
  12. 160 ° alt üst fansız ayarda evvelce ısıtılmış fırında kapağı hiç acilmadan yaklaşık 60- 70 dk pişirilir.
  13. ❗❗En alt rafa su dolu tepsi koymayı ihmal etmeyin ki çatlamadan pişsin. Her fırının pişirme suratı farklıdır.
  14. Hemen üzeri kızarmaya baslarsa dereceyi düşürebilirsiniz.
  15. Kenarlardan hafif kızarmaya başladığında fırını kapatabilirsin. (❗❗fırından çıkarmıyoruz ,kapağı aralık halde soğumasını bekliyoruz. ).
  16. Kalıbı salladığınızda kenarlarının tutmuş ortasının hafif sallanıyor olması gerekli.
  17. Daha sonra oda sıcaklığında büsbütün soğuduktan sonra dolaba kaldırılır.
  18. En az bir gün dinlendirilir.
  19. Vişne sosu için şeker ve vişneler birlikte ocağa alınır.
  20. Kaynamaya başlayınca nişasta su ile açılarak eklenir.
  21. Kıvam alınca hafif ılıyana kadar karıştırılır.
  22. Cheesecake üzerine dökülür.
  23. Sos soğuduğunda servis edilir.
  24. Dinlendikçe hoşlaşan bir tatlı. Afiyet olsun.

Vişneli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püreli Meze
Fırında Makarna (Su Böreği Tadında)
Ciğer Sote
Fırında Kıymalı Rulo Patates
Vitamin Deposu Karnabahar Ve Havuç Salatası Tarifi (Videolu)
Kıymalı Patatesli Üçgen Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet