Vişneli Browni
Vişneli Browni Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 75 gram (5 yemek kaşığı) tereyağ
- 80 gram bitter/80 gram sütlü tablet çikolata
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 4/3 su bardağı un
- 4/3 su bardağı kakao
- Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı vişne
Vişneli Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar 4-5 dk mikserle çırpalım.
- Tablet çikolataları tereyağ ile birlikte benmari yöntemi eritelim.
- Çırptığımız karışıma ek edelim.
- Sıvıyağı da ek edip düşük süratte 1 dk çırpalım.
- Ardından kuru materyalleri de ek edip spatula ile alttan üste gerçek söndürmeden karıştıralım.
- Damla çikolatayı ve vişneyi hafif una bulayıp karışıma ek edelim ve şöyle bir karıştıralım.
- Küçük uzunluk kare ya da dikdörtgen borcamı yağlı kağıt ile kaplayıp hamuru borcama dökelim.
- Üzerini spatula ile düzleyelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dk pişirelim. Afiyet olsun ❤️.
Vişneli Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









