Vişneli Beyaz Despati Pasta

Vişneli Beyaz Despati Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı un + 1 yemek kaşığı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 paket beyaz çikolata
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Vişne sosu için;
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- 300 gram vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
Vişneli Beyaz Despati Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; Yumurta ve şeker rengi açılana kadar çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve hamurumuzu kalıba alalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dk pişirelim her fırın farklı denetimli pişirin.
- Kelepçeli kalıptan çıkartıp kekimizi pasta tabağımızın içine alalım kelepçeyi tekrar üzerine koyalım ve soğuk kekimizi 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
- Krema için çikolataları benmari yordamı eritelim.
- Daha sonra kremaları pudra şekeri ile bir arada yüksek periyotta 5-6 dk kabarana çırpalım.
- Benmari adabı erittiğimiz çikolataları yavaş yavaş ekleyelim.
- Ardından kremayı kekin üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım.
- Üzeri için vişneli sosunu hazırlayalım vişneleri bir tencereye koyup bir bardak suda bir kaşık nişasta açalım ve vişnelerin üzerine dökelim.
- Şekeri de ekleyerek kısık ateşte kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim sos soğuduktan sonra pastanın üzerinde dökelim 1 gece dolapta bekletelim. Afiyet olsun 🍒❤️.
Vişneli Beyaz Despati Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
