Vişne Soslu Yaz Pastası
Vişne Soslu Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
kreması için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Vişne sos için;
- 5 su bardağı vişne suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım bunun için geniş bir kaseye yumurta ve şekeri alalım krema kıvamına gelene kadar çırpalım üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz dikdörtgen borcam üzerine kek harcımızı dökelim kekimizi evvelden işitilmiş 180° fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Kek pişince fırından çıkartalım soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra borca mı aksi çevirip pişme kağıdını yavaşça çıkaralım süt süt ile kekimizi. Sütünü hoş bir biçimde çekmesi için kekimizi kremayı yapana kadar dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için; süt, un, nişasta, yumurta ve şekeri bir tencereye alarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Krema piştikten sonra soğumaya alalım soğuduktan sonra kremşanti ve vanilyayı katarak güzelce mikser ile karıştıralım soğuyan kekin üzerine kremayı dökelim pastanın üzerine streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Vişneli sosu için; uygun tencereye nişasta vişne suyunu ve toz şekeri alalım kıvam alana kadar pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım. Güzelce soğumuş değil ılık iken dökelim, üzerine dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.
Vişne Soslu Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








