Pratik En Kolayından (Anne Pizzası)

Pratik En Kolayından (Anne Pizzası) Tanımı İçin Malzemeler
- 4.5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kurumaya
Hamuru açmak için;
- 1 su bardağı mısır unu
Salçalı sos için;
- 4 domates rendesi
- 1 tatlı aşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- Karabiber
- Tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
Pizzanın harcı için;
- 300gram kaşar rendesi
- 400 gram mantar
- Yeşil ve siyah zeytin
- 4 kalem biber
- Tuz
- Karabiber
Pratik En Kolayından (Anne Pizzası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurunu yoğuralım ,un,tuz,su maya güzelce yoğurup son evrede elinizi sıvı yağla yağlayıp 1 -2 tıp daha yoğurup hamuru toparlayın.
- Üzerini örtelim, 45 dakika dinlendirip tezgaha biraz mısırunu serpip hamuru 4 bezeye ayıralım.
- Bezenin birini tezgahta elimizle ortadan kenarlara gerçek genişletelim, bir servis tabanından az daha büyük olacak formda kenarlar kalın kalacak açtıktan sonra hamuru kağıt serili tepsiye alalım.
- Salçalı sosu yapalım 4 domates rendesi ,salçalar, kekik, tuz ,karabiber ve yağı güzelce çırpalım.
- Pizzanın harcını yapalım mantarları biberleri yıkayıp suyunu süzdürüp doğrayalım zeytinlerin çekirdeğini çıkaralım onuda ekleyelim hepsini güzelce karıştıralım.
- Şimdi pizzanın üzerine sostan koyup fırça yardımıyla kenarlar hariç güzelce sürelim biraz kaşar rendesi serpelim, onun üzerinede mantarlı harçtan koyalım.
- Üzerine zeytinyağ gezdirelim, evvelce ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 220 derecede hamur kızarana kadar pişirelim.
- Yaklaşık 15 dakikada pişiyor öbür hamurlarada tıpkı süreci yapalım.
- Ben pizzanın yanına limonata yapıyorum çoook yakışıyor konutta greyfurt vardı onuda sıktım biraz su ekledim tatlandırıcı için pekmez bal yada şeker koyun pizzayı yerken fesleğen roka tere cook yakışıyor afiyet olsun.
Pratik En Kolayından (Anne Pizzası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








