Vişne Soslu Treliçe

Vişne Soslu Treliçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- Yarım su bardağı şeker
Krem şanti için:
- 1 paket krem şanti (75 gr)
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Üzeri için:
- 350 gram vişne
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilya
Vişne Soslu Treliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alalım.
- Köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
- Kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim. Akabinde hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
- Hamuru bir spatula yardımıyla eşit bir biçimde yaydıktan sonra kekimizi 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Diğer taraftan keki ıslatmak için; bir kaba süt ve şeker ekleyelim. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir kenara alalım.
- Sosu için; sos tenceresine çekirdekleri çıkmış vişnelerimizi alalım. Akabinde şekeri ilave edelim.
- Diğer taraftan mısır nişastasına suyu ekleyelim. Karıştırarak nişastayı çözelim.
- Daha sonra hazırladığımız nişastayı tencereye ek edelim ve güzelce karıştıralım.
- Vişne sosunu daima karıştırarak orta ateşte pişirelim.
- Sos kaynamaya başladıktan sonra vanilya ek ederek tekrardan karıştıralım.
- Kaynayan sosu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Bu ortada pişen kekimizi fırından alalım karşıt çevirerek pişirme kağıdını süratlice çıkardıktan sonra bir kürdan yardımıyla üzerine delikler açalım.
- Hazırladığımız süt şerbetini üzerine gezdirelim. Kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar beklemeye bırakalım.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra kekin üzerine çırpılmış krem şanti sürelim.
- Krem şantiyi güzelce yaydıktan sonra soğuyan vişne sosu da üzerine gezdirelim. Sosumuzu da tekrar her yeri eşit olacak formda yayalım.
- Tatlımızı bu biçimde mümkünse 1 gece yahut en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Servis esnasında üzerini dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Vişne Soslu Treliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








