Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası

Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta (küçükse 5 adet)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1.5 su bardağı süt
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zirveli un
- 2 yemek kaşığı zirveli nişasta
- 4 su bardağı bardağı süt
Piştikten sonra eklenecekler;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Vişne sosu için;
- 3 su bardağı hazır vişne suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı doruklu nişasta
Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için klasik bir kek hazırlayın ve katı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama aktarın .
- Önceden ısıtılmış 150° fırında kürdan pak olana kadar pişirin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarı ve ılıyana kadar bekleyin sonra üzerine soğuk sütü gezdirin büsbütün çekmesini bekleyin .
- Diğer yandan muhallebisini hazırlayın tereyağ ve vanilya hariç başka gereçleri küçük bir tencereye alıp kıvam alana kadar çırpın .
- Piştikten sonra ocağın altını kapatın tereyağ ve vanilya ekleyin tekrar çırpın .
- Ardından sütünü büsbütün çeken kekin üzerine aktarın muhallebi büsbütün donana kadar bekleyin en son vişne sosunu hazırlayın.
- Bütün malzemeyi sos tenceresine alin ve kıvam alana kadar çırpın uygunca donan muhallebinin üzerine aktarın ve dağıtın .
- Vaktiniz yoksa en az 5-6 saat buzdolabında kalsın lakin tavsiyem 1 gece kalması daha hoş oluyor kıvamı buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyip süsleyip servis edin. Afiyet olsun 🌸.
Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




