Vişne Şerbeti (Coğrafi İşaretli İçeceğimiz)

Vişne Şerbeti (Coğrafi İşaretli İçeceğimiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram temizlenmiş yıkanmış vişne
  • 4 litre içme suyu
  • 1 adet limon
  • 1 demet taze reyhan
  • Yarım demet taze nane

Vişne Şerbeti (Coğrafi İşaretli İçeceğimiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze reyhan ve naneyi ayıklayıp yıkayıp suyunu süzün limonu güzelce yıkayın dilimleyin.
  2. Derin bir tencereye bütün materyalleri ve suyu koyup ocakta kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  3. Ardından şerbeti süzgeçten geçirin vişne çekirdeklerini ve posasını ayırın.
  4. Şerbeti soğumaya bırakın.
  5. Şerbet soğuyunca bardağa evvel bir kaç taze nane yaprağı koyun üzerine şerbeti ek edin ve buz küpleri ekleyip servis edin.Afiyet olsun.

Vişne Şerbeti (Coğrafi İşaretli İçeceğimiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Kış Kullanabileceğiniz Portakal Kabuğu Kurusu
Tepside Kebap Tarifi (Pratik, Bulaşıksız)
Bisküvili Dondurma (Hazır Lezzetinde)
Çiçek Kuru Dolmalar (En Detaylı Tarif)
Semizotlu Bazlama
Evde Hazırlanmış Pane Harçlı Tavuk
Hdabla | © 2025 |