Vişne Reçelli Islak Kek
Vişne Reçelli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından bi parmak fazla şeker
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı ve 1 su parmağından iki parmak eksik un
- 2 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı vişne reçeli
- Reçeli kıvamlı değilse 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Vişne Reçelli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları derin kaba kırıyoruz.
- Üzerine şeker döküp çırpıyoruz.
- Yumurta ve şeker kıvamını aldıktan sonra sıvı yağ ve yoğurdu da ekliyor ve çırpıyoruz.
- Suyu ve kakaoyu da ekleyip uygunca çırpıyoruz.
- Ununu koymadan hazırladığımız karışımdan bi bardağa yakın alıyoruz ve kenara koyuyoruz.
- Tekrar kek harcın içine unu ve kabartma tozunu ek edip çırpıyoruz.
- Kek harcını yağladığımız borcama boşaltıyoruz.
- Üzerine hazırladığımız vişne reçelini gezdiriyoruz.
- (biraz katı olduğu için heryere gezdirilmiyor lakin orta ara üzerine koyuyoruz).
- Borcamı 175 derece fırına koyup pişiriyoruz varsayımı 10-15 dk.
- Çatal yada kürdan yardımı ile piştiğini denetim ediyoruz.
- Pişince çıkarıp sosu daha güzel içine çeksin diye çatalla farklı yerlerine batırıyoruz, üzerine evvelce hazırladığımız bi bardak sosu her yerine gezdiriyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra istediğiniz gb servis edebilirsiniz üzerini vişne yada fıstık ezmesi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Vişne Reçelli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







