Vişne Reçelli Islak Kek

Vişne Reçelli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından bi parmak fazla şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı ve 1 su parmağından iki parmak eksik un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı vişne reçeli
  • Reçeli kıvamlı değilse 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Vişne Reçelli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları derin kaba kırıyoruz.
  2. Üzerine şeker döküp çırpıyoruz.
  3. Yumurta ve şeker kıvamını aldıktan sonra sıvı yağ ve yoğurdu da ekliyor ve çırpıyoruz.
  4. Suyu ve kakaoyu da ekleyip uygunca çırpıyoruz.
  5. Ununu koymadan hazırladığımız karışımdan bi bardağa yakın alıyoruz ve kenara koyuyoruz.
  6. Tekrar kek harcın içine unu ve kabartma tozunu ek edip çırpıyoruz.
  7. Kek harcını yağladığımız borcama boşaltıyoruz.
  8. Üzerine hazırladığımız vişne reçelini gezdiriyoruz.
  9. (biraz katı olduğu için heryere gezdirilmiyor lakin orta ara üzerine koyuyoruz).
  10. Borcamı 175 derece fırına koyup pişiriyoruz varsayımı 10-15 dk.
  11. Çatal yada kürdan yardımı ile piştiğini denetim ediyoruz.
  12. Pişince çıkarıp sosu daha güzel içine çeksin diye çatalla farklı yerlerine batırıyoruz, üzerine evvelce hazırladığımız bi bardak sosu her yerine gezdiriyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz.
  13. Daha sonra istediğiniz gb servis edebilirsiniz üzerini vişne yada fıstık ezmesi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Vişne Reçelli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Gözleme
Airfry’da Sebzeli Çupra (Omega 3 Deposu-Pcos Dostu)
Kadayıflı Burma Baklava
Elmalı Pankek (Yumurtasız)
Öfelemeç Tarifi
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı)
Hdabla | © 2025 |