Vişne Jöleli Muhallebi

Vişne Jöleli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişne jölesi için:

  • 2 su bardağı vişne suyu (hazır ya da taze vişneyle kaynatılıp süzülmüş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (az suyla açılacak)

Süsleme için:

  • Vişne taneleri (konserve yahut taze)
  • Hindistan cevizi
  • Nane yaprağı (isteğe bağlı)

Vişne Jöleli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Orta ateşte, daima çırparak kaynayana kadar pişirin.
  2. Göz göz olunca ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kuplara ya da kadehlere paylaştırın.
  3. Vişne suyu ve şekeri tencereye alın, kaynamaya başlayınca nişastayı az suyla açıp ekleyin. Daima karıştırarak hafif yoğunlaşana kadar pişirin. Ilınmaya bırakın (çok sıcak olursa muhallebiyi eritir, çok soğuk olursa dökülmez)
  4. Soğumuş muhallebinin üzerine yavaşça vişne jölesini dökün.
  5. Buzdolabında en az 2–3 saat dinlendirin. Servisten evvel vişne, hindistan cevizi ve nane yaprağı ile süsleyin.

Vişne Jöleli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Mantısı
Fıstıklı, Şekersiz Atıştırmalık
İrmikli Çikolatalı Tatlı
Şekerpare
Trileçe
Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı)
Hdabla | © 2025 |