Vietnamese Tavuklu Pho
Vietnamese Tavuklu Pho Tanımı İçin Malzemeler
Kavrulmuş aromatikler:
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ (kanola yahut sade öteki bir yağ)
- 2 soğan, ikiye bölünmüş (kabukları kalabilir)
- 5 cm / 2 inç uzunluğunda zencefil, dilimlenmiş (kabuklu)
Pho çorbası suyu:
- 2 litre su
- 1.5 kg kemikli, derili tavuk
- 1 küçük demet kişniş
- 2 adet yıldız anason
- 1 adet tarçın çubuğu
- 4 adet karanfil
- 2 tatlı kaşığı rezene tohumu
- 2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 3 tatlı kaşığı beyaz şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) tatlı kaşığı tuz
Erişte kaseleri:
- 360g pirinç eriştesi, ince ve düz (ya da 600g taze erişte)
- 2 adet taze soğan sapı, ince doğranmış
Üst gereçler – istediğiniz kadar kullanın:
- 3 su bardağı fasulye filizi
- 1 küçük demet tay fesleğeni, nane, kişniş
- 2 adet lime, dörde bölünmüş (ben limon kullandim)
- Kırmızı biber, ince doğranmış (isteğe bağlı)
Vietnamese Tavuklu Pho Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çorba suyu: soğan ve zencefili közleyin: 6 litrelik bir tencerede yağı yüksek ateşte ısıtın.
- Soğan ve zencefili kesik tarafları alta gelecek biçimde koyun, 2 dakika dokunmadan közleyin.
- Sonra çevirin, tekrar 2 dakika bekletin.
- Tüm materyalleri ekleyin: su ve çorba suyu gereçlerinin kalanını (tuz hariç) tencereye koyun.
- Kaynamaya bırakın, sonra ısıyı azaltarak kapağı hafif aralık bırakıp çok hafif kaynamaya bırakın.
- 1. 5 saat yavaşça kaynatın. Bu sırada yüzeye çıkan köpükleri (pis tortular) 1-2 defa alın.
- Süzün ve ölçün: tavukları çıkarın, çorbayı pak bir tencereye süzün – 1. 5 litre elde etmelisiniz.
- Fazlaysa kaynatarak azaltın, azsa su ekleyin.
- Tuz ekleyin: tuz ekleyin ve çorbayı yavaşça kaynatın.
- Biraz tuzlu olmalı zira erişte eklendiğinde tadı hafifler.
- Servise kadar sıcak tutun. Tavuk etini didikleyin, kemik ve derileri atın.
- Sunum: üst gereçleri sofraya çıkarın.
- Tavukları tekrar ısıtın (çorbaya kısa mühlet batırabilirsiniz).
- Erişteleri paket talimatlarına nazaran haşlayın. Uygunca süzün (fazla su çorbayı seyreltir).
- Kâselere erişte koyun.
- Üzerine tavuk ekleyin, 1. 5 su bardağı çorba dökün.
- Üzerine taze soğan serpin. İstediğiniz üst materyalleri ekleyin, çorbanın içine biraz lime sıkın. Çabucak tüketin!.
Vietnamese Tavuklu Pho Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












