Vietnamese Tavuklu Pho

Vietnamese Tavuklu Pho Tanımı İçin Malzemeler

Kavrulmuş aromatikler:

  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ (kanola yahut sade öteki bir yağ)
  • 2 soğan, ikiye bölünmüş (kabukları kalabilir)
  • 5 cm / 2 inç uzunluğunda zencefil, dilimlenmiş (kabuklu)

Pho çorbası suyu:

  • 2 litre su
  • 1.5 kg kemikli, derili tavuk
  • 1 küçük demet kişniş
  • 2 adet yıldız anason
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 4 adet karanfil
  • 2 tatlı kaşığı rezene tohumu
  • 2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 3 tatlı kaşığı beyaz şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) tatlı kaşığı tuz

Erişte kaseleri:

  • 360g pirinç eriştesi, ince ve düz (ya da 600g taze erişte)
  • 2 adet taze soğan sapı, ince doğranmış

Üst gereçler – istediğiniz kadar kullanın:

  • 3 su bardağı fasulye filizi
  • 1 küçük demet tay fesleğeni, nane, kişniş
  • 2 adet lime, dörde bölünmüş (ben limon kullandim)
  • Kırmızı biber, ince doğranmış (isteğe bağlı)

Vietnamese Tavuklu Pho Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çorba suyu: soğan ve zencefili közleyin: 6 litrelik bir tencerede yağı yüksek ateşte ısıtın.
  2. Soğan ve zencefili kesik tarafları alta gelecek biçimde koyun, 2 dakika dokunmadan közleyin.
  3. Sonra çevirin, tekrar 2 dakika bekletin.
  4. Tüm materyalleri ekleyin: su ve çorba suyu gereçlerinin kalanını (tuz hariç) tencereye koyun.
  5. Kaynamaya bırakın, sonra ısıyı azaltarak kapağı hafif aralık bırakıp çok hafif kaynamaya bırakın.
  6. 1. 5 saat yavaşça kaynatın. Bu sırada yüzeye çıkan köpükleri (pis tortular) 1-2 defa alın.
  7. Süzün ve ölçün: tavukları çıkarın, çorbayı pak bir tencereye süzün – 1. 5 litre elde etmelisiniz.
  8. Fazlaysa kaynatarak azaltın, azsa su ekleyin.
  9. Tuz ekleyin: tuz ekleyin ve çorbayı yavaşça kaynatın.
  10. Biraz tuzlu olmalı zira erişte eklendiğinde tadı hafifler.
  11. Servise kadar sıcak tutun. Tavuk etini didikleyin, kemik ve derileri atın.
  12. Sunum: üst gereçleri sofraya çıkarın.
  13. Tavukları tekrar ısıtın (çorbaya kısa mühlet batırabilirsiniz).
  14. Erişteleri paket talimatlarına nazaran haşlayın. Uygunca süzün (fazla su çorbayı seyreltir).
  15. Kâselere erişte koyun.
  16. Üzerine tavuk ekleyin, 1. 5 su bardağı çorba dökün.
  17. Üzerine taze soğan serpin. İstediğiniz üst materyalleri ekleyin, çorbanın içine biraz lime sıkın. Çabucak tüketin!.

Vietnamese Tavuklu Pho Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Lezzet Kurabiyesi
Yeşil Fasulye
Dondurulmuş Mantı
Kıymalı Şakşuka
Kırmızı Pancar Salatası (Mezesi)
Hdabla | © 2025 |