Vanilya Çilek Çantası

Vanilya Çilek Çantası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 500 gram un
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 300 gram soğuk tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardagi süt
İç harcı :
- Vanilya puding
- Çilek reçeli
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Vanilya Çilek Çantası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için birinci olarak kuru olan materyalleri karıştıralım.
- Tereyağını soğuk olarak alıp minik küpler biçiminde kesip hamura ekliyoruz.
- Kalan malzemeyide ekleyip hamuru kare formunda streçleyip buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
- Daha sonra hamuru uzunlamasına açarak tekrar tekrar 3e katlayalım, bu halde kat kat olucak hamurumuz.
- Bu süreci 7-8 kez tekrarladıktan sonra 4 kat yapıp tekrar streçleyip buzdolabında 2 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Vanilya pudingimizi kendi damak tadınıza nazaran hazırladıktan sonra hamuru tek modül büyük halde açıp milfoy büyüklüğünde keselim.
- İçine vanilya ve çilek dolduralım fırın tepsisine alalım.
- Üzerine yumurtasını sürdükten sonra 180 derece fırına verelim.
Afiyet olsun.
Vanilya Çilek Çantası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






