Van Usulü Acem Köftesi Yemeği
Van Metodu Acem Köftesi Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 buçuk su bardağı köfteli bulgur
- 1 rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Zeytinyağ
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
Yemek için;
- 3 büyük uzunluk patates
- Yarım soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- İsteye bağlı nohut
Van Yöntemi Acem Köftesi Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel köfte materyalleri ile tavamıza koyup güzelce bir halde yoğuruyoruz, yoğurduktan sonra yarım saat dinlendiriyoruz.
- Yorduğumuz köfte harcını küçük ceviz kadar boyuttan yuvarlayıp onda bir tepsiye döküp birbirine yapışmayacak bir biçimde köfte biçimini veriyoruz ve tepside dinlenme alın.
- Tenceremize 3 yemek kaşığı yağ koyup soğanları kavurup akabinde patatesleri koyup tekrar kavuruyoruz.
- Kavrulan patateslerin üzerine salçamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz .
- Sonra kaynar suyumuzu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra köftelerimizi yavaş yavaş tenceremizin içine döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz ,iyice piştiğinden emin oldu emin olduğunuz vakit tencerenin altını kapatabilirsiniz afiyet olsun.
Van Yöntemi Acem Köftesi Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









