Uzun Ömürlü Çilek Reçeli
Uzun Ömürlü Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo mümkünse küçük uzunluk çilek
- 6 su bardağı toz şeker
- 2 küçük diş limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Uzun Ömürlü Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çilekleri yavaşça sapını koparalım, güzelce yıkayıp süzdürelim, tencereye alalım, üzerine toz şekeri ekleyip kapağını kapatalım bu biçimde 1 gece bekletelim.
- Ertesi gün ocağa alalım çilek susuzsa yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri çileği fazla ezmeden alalım.
- Mümkünse tahta kaşıkla karıştıralım ve çok sık karıştırmayalım reçel koyu kıvam almaya başlayınca limon tuzu ve tereyağını ekleyelim.
- İstediğiniz kıvama geldiğinde, kavanozlara sıcak biçimde dolduralım, yeni kapakla sıkıca kapatalım aksi çevirip vakumlanması için 1 gece bekletelim.
- Güneş görmeyen bir yerde koruma edebilirsiniz (reçelin piştiğini anlamak için bir tabağa biraz koyup soğutun, şayet yoğunlaşıp biçimini korursa olmuş demektir ,pişme mühleti damak zevkine nazaran değişsede ortalama müddet 30_ 45 dakika aralığıdır)
Uzun Ömürlü Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















