Uzun Ömürlü Çilek Reçeli

Uzun Ömürlü Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo mümkünse küçük uzunluk çilek
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 2 küçük diş limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Uzun Ömürlü Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çilekleri yavaşça sapını koparalım, güzelce yıkayıp süzdürelim, tencereye alalım, üzerine toz şekeri ekleyip kapağını kapatalım bu biçimde 1 gece bekletelim.
  2. Ertesi gün ocağa alalım çilek susuzsa yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri çileği fazla ezmeden alalım.
  3. Mümkünse tahta kaşıkla karıştıralım ve çok sık karıştırmayalım reçel koyu kıvam almaya başlayınca limon tuzu ve tereyağını ekleyelim.
  4. İstediğiniz kıvama geldiğinde, kavanozlara sıcak biçimde dolduralım, yeni kapakla sıkıca kapatalım aksi çevirip vakumlanması için 1 gece bekletelim.
  5. Güneş görmeyen bir yerde koruma edebilirsiniz (reçelin piştiğini anlamak için bir tabağa biraz koyup soğutun, şayet yoğunlaşıp biçimini korursa olmuş demektir ,pişme mühleti damak zevkine nazaran değişsede ortalama müddet 30_ 45 dakika aralığıdır)

Uzun Ömürlü Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili
Fıstıklı Muzlu Dondurma
Mor Diyet Poğaçalar
Kaşıkla Çavdar Ekmeği
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Bu Şekilde Pişirin)
Hdabla | © 2025 |