Zeytinyağlı Taze Fasülye (Bu Şekilde Pişirin)

Zeytinyağlı Taze Fasülye (Bu Halde Pişirin) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasülye
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 küp şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Bu Formda Pişirin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasülyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kenar kısımdaki kılçıkları bıçak ile keselim.
- Daha sonra ortadan ikiye kesip istediğiniz büyüklükte keselim. Ben uzunları 3 e böldüm.
- Soğanı ince doğrayalım.
- Domatesi de tıpkı formda ince küpler halinde doğrayalım.
- Tencereye birinci fasülyeyi daha sonra soğanı, domatesi, tuz şeker ve zeytinyağ ekleyip kapağını hiç karıştırmadan kapatalım.
- Ocağa alıp kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- 10 dakika sonra kapağını açıp karıştıralım.
- Tekrar kapağını kapatıp 15 dakika kadar daha pişirelim.
- Kendi suyu yetiyor su ek etmiyoruz. 📌afiyet olsun 🤤.
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Bu Biçimde Pişirin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





