Üzümlü Kurabiye

Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 5,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam

Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu dışında tüm materyallerin tümü karıştırılır.
  2. Bir bardak unu döküp üzerine kabartma tozunu ek ederek karıştırmaya başlanır.
  3. Unun geri kalanı da yavaş yavaş ek edilerek ele hafif yapışan bir hamur elde edilir.
  4. İstenilen büyüklükte yuvarlak biçimler verilir.
  5. Şekil verilirken zorluk olmaması için el sıvı yağa batırılarak hal verilir.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür tercihen susam serpilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180°fırında kızarana kadar pişirilir.

Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor)
Fırında Yumuşak Tavuk Çöp Şiş
Nohut Yemeği
7+ Bebeklere Gece Muhallebisi
Domates Mezesi
Cevizli Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |