Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı

Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük demet ebegümeci
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ebegümeci yıkayalım, ayıklayıp küçük doğrayalım.
- Havucun kabuğunu soyup rendeleyelim ,soğanı küçük yemeklik doğrayalım.
- Tencereye yağı koyalım, üzerine soğani koyup bir dk kavuralım.
- Sonra havucu ekleyip karıştıralım ,ebegümecini ekleyip karıştıralım, daha sonra yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım.
- Tuz, baharat serpelim karıştıralım, suyunu verelimm fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Afiyet olsun. Yanınsa yoğurt çok hoş oluyor.
Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





