Üzümlü Kek

Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 2.5 su bardağı un
- Biraz kuru üzüm
Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle toz şeker ve yumurtayı yeterlice köpük köpük olana kadar çırpın .
- Ardından sıvı yağ ,süt ,kabartma tozu ,vanilyayı ekleyin karıştırın.
- Kontrollü olarak unu ekleyip karıştırın ve kuru üzümleri ekleyip kek kalıbına dökün .
- 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. (pişirme müddetini kendiniz denetimli ayarlayın her fırının farklı olabiliyor).Afiyet olsun.
Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

