Üzümlü Cevizli Kek
Üzümlü Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıcak suda bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzümlü Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek kalıbımızı tereyağıyla her yetini yağlayıp buzdolabında bekletelim.
- Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alıp köpük köpük krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra yağımızı yoğurdumuzu ekleyip bir kaç dakika çırpalım.
- Daha sonra unumuzu ,kabartma tozunu ,vanilyamızı da bir elek yardımıyla eleyip mikseri bırakalım.
- Spatulayla aşağıdan üst güzelce karıştıralım süzdüğümüz üzümüde ekleyip bir kaç dakika daha spatulayla karıştırıp kek kalıbımıza dökelim.
- Üzerine cevizimizi serpiştirip bir kaşığın sapıyla aşağıdan üste bütün her yerini karıştıralım.
- 180 derecelik alt üst ayarda 20 dakika pişirip 20 dakikanın sonunda turboya verip 40 dakikada benim fırınım pişirdi soğuyunca servis edelim.
Üzümlü Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













