Üzümlü Cevizli Kek

Üzümlü Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıcak suda bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzümlü Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek kalıbımızı tereyağıyla her yetini yağlayıp buzdolabında bekletelim.
  2. Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alıp köpük köpük krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  3. Daha sonra yağımızı yoğurdumuzu ekleyip bir kaç dakika çırpalım.
  4. Daha sonra unumuzu ,kabartma tozunu ,vanilyamızı da bir elek yardımıyla eleyip mikseri bırakalım.
  5. Spatulayla aşağıdan üst güzelce karıştıralım süzdüğümüz üzümüde ekleyip bir kaç dakika daha spatulayla karıştırıp kek kalıbımıza dökelim.
  6. Üzerine cevizimizi serpiştirip bir kaşığın sapıyla aşağıdan üste bütün her yerini karıştıralım.
  7. 180 derecelik alt üst ayarda 20 dakika pişirip 20 dakikanın sonunda turboya verip 40 dakikada benim fırınım pişirdi soğuyunca servis edelim.

Üzümlü Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek)
Helva Tadında Şekersiz Kurabiye
Restaurant Günlükleri Hasanpaşa Köfte Tarifi
Nefis Fasulye Diplesi
Pratik Elmalı Kurabiye
Pratik En Kolayından (Anne Pizzası)
Hdabla | © 2025 |