Üzüm Reçeli
Üzüm Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg üzüm
- 2 kg toz şeker
- 1 litre su
- 3 damla limon
Üzüm Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzüm şekeri karıştırıp bir gece bekletin.
- Sabah ocağa alıp kaynatın.
- Kaynadığında limon sıkıyoruz ve 1 saat kaynatın.
- Üzümleri rengi dönünce ocaktan alıp sıcak sıcak kavanozlayın.
- Afiyet olsun.
Püf noktası; piştiğine emin olmak için iki kaşık reçelini şerbetini bir kaba koyup buzdolabında 5 dakika bekletin.
Şerbeti eğip baktığınızda üzeri kaymak üzere bir katman olmuşsa pişmiş demektir. Bozulmaz ve şekerlenmez.
Üzüm Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










