Üzüm Reçeli

Üzüm Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg üzüm
  • 2 kg toz şeker
  • 1 litre su
  • 3 damla limon

Üzüm Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üzüm şekeri karıştırıp bir gece bekletin.
  2. Sabah ocağa alıp kaynatın.
  3. Kaynadığında limon sıkıyoruz ve 1 saat kaynatın.
  4. Üzümleri rengi dönünce ocaktan alıp sıcak sıcak kavanozlayın.
  5. Afiyet olsun.

Püf noktası; piştiğine emin olmak için iki kaşık reçelini şerbetini bir kaba koyup buzdolabında 5 dakika bekletin.

Şerbeti eğip baktığınızda üzeri kaymak üzere bir katman olmuşsa pişmiş demektir. Bozulmaz ve şekerlenmez.

Üzüm Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği
Çikolatalı Yulaf (Videolu)
Palıcanlı Meze Tarifi
Nafiye Kurabiye
Fakir Bayıldı- Cepte Dost Midede Şölen (Videolu)
Porsiyonluk Perde Pilavı
Hdabla | © 2025 |