Uskumru Pilaki
Uskumru Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo uskumru
- Yarım su bardağı un
- Tuz
- Balıkları kızarmak için yağ
- Pilaki için 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 5-6 sivri biber
- 2-3 domates
- Maydanoz
- Taze soğan(olmadığı için kullanamadım)
- Limon dilimleri
Uskumru Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel balıkları yıkıyoruz, içinin kanını uygunca temizliyoruz ve tuzluyoruz.
- Balıkları unlayıp kızartıyoruz.
- Tencereye zeytinyağ ve irice doğranmış soğan sarımsak konur.
- Biberler doğranıp atılır, biraz pişirilip küp doğranmış domates ek edilir.
- 10 dk bu biçimde pişirilir ve maydanoz eklenir.
- Pişen balıkları sosun içine sıralıyoruz ve bu halde yarım saat pişiriyoruz.
- Üstüne limon dilimleri ve tuz ekliyoruz.
Uskumru Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















