Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek

Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 su bardağı ince öğütülmüş yulaf
  • 2 adet yumurta
  • 3-4 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği içi
  • 2 yemek kaşığı iri yulaf
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • 3 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1-2 yemek kaşığı çia tohumu
  • 1 çorba kaşığı file badem
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Kabartma tozu

Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve yoğurdu derin bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Üzerine öteki gereçleri de ekleyip, güzelce karıştırıyoruz yumuşak yapışkan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına alıyoruz.
  4. İçerisine eklediğimiz materyallerden üzerine süsleme yapıyoruz bu etap isteğe bağlıdır dilerseniz süslemeden de pişirebilirsiniz.
  5. Önceden işitilmiş 150° fırında 30 35 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkartıp, soğumasını bekliyoruz ekmek soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz afiyet olsun.

Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Tavuk Kanat
Oklavasız Gözleme (Videolu)
Pamuk Gibi Yumuşak Ev Ekmeği
Revani
Harika Çökel (Ankara Yemeği)
Gül Lokumlu Kifla
Hdabla | © 2025 |