Unlu İrmik Helvası (Krem Kıvamında)
Unlu İrmik Helvası (Krem Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı+1 yemek kaşığı un
- 50 gram margarin
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Dilerseniz içine rondodan çekmiş olduğunuz iri parçacıklı ceviz yahut antep fıstığı karıştırabilir siniz (bu kademeyi suyunu hafif çektikten sonra yapın)
Unlu İrmik Helvası (Krem Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk şerbetimizi hazırlayalım tezgaha bir kap alalım içine şekeri ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Eridiğinden emin oldugunuz şerbeti bir kenara alalım.
- Ocağa bir tava yahut geniş bir tencere alalım ocağın altını açalım içine margarin ve sıvı yağı ekleyip eriyene kadar bekleyelim.
- Yağı kızdırmadan içine irmik ve unu ekleyip orta ateşte 10 dk kavurmalı rengi görselde ki üzere olunca bir kenara aldığımız şerbeti yavaş yavaş ekleyelim, orta ateşte karıştırmaya devam edelim.
- Yavaş yavaş muhallebi kıvamına gelince altını kapatalım.
- Tencerenin kapağını kapatmadan evvel bir kağıt havlu ile kapatıp akabinde kapağı kapatalım 10 dk dinlendikten sonra servise hazır dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Unlu İrmik Helvası (Krem Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















