Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan)

Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Benmari yolu eritilmiş çikolata
Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin yada tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz.
- Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak. 2. 5 dk yoğurduktan sonra nişasta ve unu ek ediyoruz.
- İyice yoğuracağız zira hamur parçalanacaktır.
- Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hazırladığımız kurabiyeleri diziyoruz.
- Bardakla hal veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dk pişirin. Hafif pembeleşecek.
- Yumuşak ve nemli üzere olacaktır o vakitle kıvamına gelir.
- Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın.
- Ben bir kısmını da çikolata ile kapladım.
- Kurabiyemiz hazırdır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).
Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






