Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan)

Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Benmari yolu eritilmiş çikolata

Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin yada tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz.
  2. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak. 2. 5 dk yoğurduktan sonra nişasta ve unu ek ediyoruz.
  3. İyice yoğuracağız zira hamur parçalanacaktır.
  4. Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp yuvarlıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye hazırladığımız kurabiyeleri diziyoruz.
  6. Bardakla hal veriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dk pişirin. Hafif pembeleşecek.
  8. Yumuşak ve nemli üzere olacaktır o vakitle kıvamına gelir.
  9. Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın.
  10. Ben bir kısmını da çikolata ile kapladım.
  11. Kurabiyemiz hazırdır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).

Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani Tatlısı
İçli Köfte
Arpa Şehriye Pilavı
Lava Tavada Tavuk Haşlama
Yumuşacık Peynirli Poğaça
Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet