Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında, margarinde olabilir)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 adet vanilin (isteye bağlı)

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alalım.
  2. Tereyağı ve pudra şekerini mikser yahut el ile güzelce, krema kıvamına gelene kadar çırp / karıştır.
  3. Unu ve varsa vanilini eleyerek yavaş yavaş ekle. Ele yapışmayan, çok yumuşak, form verilebilir bir hamur elde et.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp ister klasik yuvarlak, ister çatalla hafif bastırarak desen ver, istersen de rulo yapıp verev kes.
  5. Önceden ısıtılmış 170°c (alt–üst ayar, fanlı fırında 160°c) fırında, yaklaşık 15–20 dakika kadar pişir.
  6. Fırından çıkarınca kurabiyeleri tepsi üzerinde soğut (sıcak sıcak oynarsan dağılır) Üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpebilirsin.

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pudingli Islak Kek
Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif)
Velibah
Tantuni (Dürümsüz)
Nefis Kabak Helvası
Peynirli Pişi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |